Trommer

Jeg er ved at lægge sidste hånd på nogle tekster, jeg har skrevet til min klasse. Jeg er musiklærer, og vi er faktisk i gang med at lægge sidste hånd på en koncert, vi gerne vil give til efteråret. Teksterne er blevet sendt via mail til alle eleverne, som er i koret. Instrumentaliseringen har jeg sendt til orkestret. Det fungerer nogenlunde godt, når vi holder prøver. Alle deltager så godt de nu kan – selvom vi er på afstand af hinanden.

Instrumenter

Jeg har dog – i den tid, hvor vi ikke kan være sammen på skolen fået utroligt mange henvendelser fra elever. De handler tit om, hvordan de kan lære at spille et nyt instrument via internettet. Jeg har henvist dem til forskellige platforme, og jeg har også tilbudt dem at give dem noget undervisning via zoom eller Skype. Mange af dem har taget imod tilbuddet. Men det er ved at blive lidt for meget. Godt nok brænder jeg for, at alle skal lære at spille på et instrument. Men hvis jeg får flere elever, så må jeg sige farvel til mit familieliv. Det vil jeg ikke. Dem – min hustru og mit barn -, skal der også være tid til. Og der findes mange dygtige musiklærere derude, som kan gøre lige så godt, et stykke arbejde som jeg gør.

Billige trommer

Nogle af henvendelserne, jeg får, handler også om, hvor eleverne kan købe billige instrumenter. Forleden fik jeg en henvendelse fra en pige, som bad mig om råd til, hvor hun kan købe billige trommer. Jeg måtte erkende, at det vidste jeg faktisk ikke. Så jeg rådede hende til at lede lidt efter webshops med instrumenter. Der findes nogle store butikker, der har alle mulige og mærkelige instrumenter. Sandt at sige, så var jeg ked af, at jeg ikke kunne hjælpe hende direkte. Men på den anden side. Hun kan finde ud af at sende mig en mail og spørge mig om det. Så kan hun også godt finde ud af at lede på internettet selv. Uden min hjælp.

Var jeg for venlig?

Sig mig lige: Er jeg for venlig overfor mine elever, eller er det bare en undskyldning, de / vi har for at kommunikere. Nu, hvor vi ikke kan tale om tingene ansigt til ansigt.

Der gik to dage, og så fik jeg en mail fra pigen igen. Hun sendte mig et link til et sæt trommer, som hun havde fundet. Hun spurgte mig, om det var et godt mærke om kvaliteten i forhold til prisen. Jeg kiggede på linket og kunne se, at hun havde ramt et godt mærke, og at prisen var forbavsende god. Så jeg sendte hende et svar om, at det vil være et godt køb. Hun skrev tilbage lige med det samme, at det er hun glad for at høre, og at hun vil lade mig vide, hvordan det går med at lære at spille på dem. Hun skrev også, at hun har fundet en god lærer på nettet. Han bor i England og spiller i et berømt band. Han vil give hende lektioner til en god pris i de kommende 3 måneder.