Stilladsudlejning

Vi har et gammelt hus, som vi er så glade for at bo i. Der er dog altid ting i det, som skal repareres. Fx nu har vi problemer med tagryggen. Det er, som om at der er nogle tegl, der flyver af. Vi finder smadrede tegl efter hård blæst. Vi har også et projekt på vores to-do liste, som siger, at vi skal have malet husets gavle med træbeskyttelse. Det er et projekt, der har stået på to-do listen i meget lang tid. Men nu, hvor de der tegl falder af, så er det vist på tide, at vi tager det alvorligt. Vi kan jo ikke have, at hele taget blæser af, vel?

Noget klarer vi selv

Nu er det sådan, at de reparationer og projekter vi har planlagt, ikke er projekter, vi har brug for professionel hjælp til. Det er faktisk opgaver, som vi selv kan løse. Og det har vi da tænkt os at gøre. Det er jo en af grundene til, at vi bor her. Vi kan godt lide at gøre tingene selv. Fx så har vi ikke købt færdiglavet marmelade i mange år. Vi laver den selv. Med frugt fra træerne og buskene i vores have.

Vi skal leje et stillads

Det, som bliver den store opgave, som vi bliver nødt til at betale os fra, er at finde et stillads firma, der tilbyder stilladsudlejning. Det må gerne være et billigt firma. Vi har jo ikke just brug for et af de store industristilladser, man ser inde i byen. Nej, vi skal bare have et almindeligt facadestillads med noget beskyttelse, så man ikke føler sig så udsat, når man står i højde med skorstenen. Resten kan vi klare selv. Når stilladset er sat op, så skal vi bare kunne arbejde rimeligt hurtigt. Det vil minimere omkostningerne til leje af stilladset.
Vi har allerede været i kontakt med et billigt stillads firma, som har lovet os, at de kan komme med øjebliks varsel og sætte det op for os.

Jeg er bare lidt bekymret, fordi det virkede ikke som et helt lovligt firma. Da vi havde en af dem, vi talte med fra firmaet ude for at se på huset, så han kunne give os et tilbud, fik jeg den fornemmelse, at noget ikke var helt ok. Manden var faktisk venlig nok, men da han måtte svare på et telefonopkald, kunne jeg høre, at han svarede meget uhøfligt tilbage. Det bryder jeg mig ikke om. Man skal tale pænt. Han bandede også højt. På et fremmedsprog, jeg ikke kender. Det fik mig til at tænke på, at firmaet måske er et af dem, der hyrer arbejdere fra Østeuropa til en sulteløn.

Det bryder jeg mig heller ikke om. Selvom det er tilladt, så er det ikke rart at tænke på, at mennesker bliver udnyttet. Hvorfor har vi et veludviklet fagforeningssystem her i landet? Skal jeg være med til at underminere det? Ikke tale om. Nej. Derfor er vi stadig ved at undersøge, om vi kan finde et godt og troværdigt, men billigt stillads firma. Og vi skal nok finde det. Det endte med at blive PHD Stilladser, der er internationalt og med et særdeles godt ry alle steder.