Sjovt og lærerig teambuilding

Min mand er lige kommet hjem efter en lang dag med teambuilding i det firma, hvor han arbejder. Det har vist været temmelig sjovt. Han er i al fald i godt humør og meget snakkesalig. De har lavet forskellige Viking Games. Noget med, at holdene, de blev delt ind i, skulle konkurrere med hinanden på forskellig vis. De skulle bl.a. lave øksekast. Jeg kan absolut ikke forestille mig min mand med en økse i hånden. Og da slet ikke at han kaster med sådan en. Han er det fredeligste menneske, jeg kender. Men der er åbenbart skjulte sider i ham. Han fortalte mig, at han var blevet nummer 2 i konkurrencen.

Sjove aktiviteter

De havde også lavet sådan nogle teambuilding aktiviteter ( , der sigter på, at alle skal samarbejde – sådan nogen her: . De havde bygget broer. Midt ude i skoven. Sådan lidt vildt at høre på, når han fortæller, at de løftede træstammer og bandt dem sammen. Jeg synes faktisk, at det lyder lidt farligt.

Da jeg spurgte om det ikke var farligt det, de lavede, sagde han, at det var det ikke. De fik supergod instruktion, og hvis noget gik galt, så var kursuslederen altså certificeret førstehjælps paramediciner. De havde da også en ambulance med i baggrunden. Hvis nu. Men det blev slet ikke aktuelt. Og det til trods for, at flere af hans kollegaer er nogle fumlefingre eller tøsedrenge, der ikke ved, hvad en hammer og en sav er. De var blevet udfordret i den grad. Men det havde været meget sjovt for dem alle. De havde set nogle sider hos sig selv og kollegaerne, som de slet ikke var klar over, fandtes.

Genial team building

Min mand mener, at de bør tage sådan nogle dage med sjov teambuilding noget oftere. Det gavner samarbejdet. Som han siger: ”Når jeg kommer på arbejde i morgen, så ser jeg mine kollegaer som nogle helt andre mennesker, end jeg gjorde i går. Jeg har lært meget om dem. Både om deres professionelle kapaciteter og deres privatliv. Og de har lært noget om mig. Så de ser nok også på mig med andre øjne i morgen.” Ja, det har han nok ret i. Men alligevel. Sådan at svinge rundt med økser og lege brobyggere – er det nu en god idé? Han fortæller mig, at ja, det er det. Man kan ikke gemme sig bagved det sikre hver eneste dag. Man ryger ind i en kedelig rutine, hvor kreativiteten ligesom dør ud. Det er ikke sundt. Der skal være nogle udfordringer. ”Og lige nu er udfordringen, at vi på arbejdet kan tage det, vi lærte i dag videre i vores arbejde.” Tør vi udfordre hinanden professionelt? Kan vi samarbejde på andre måder end dem, vi bare har vænnet os til? Hvis ja, så er vi nået et meget langt stykke ned ad vejen til at få den succes, som vi mener, vi fortjener. Er det ikke værdifuldt?”

Jeg kan høre og mærke, at han er meget entusiastisk og glad. At han har fået et skub i en god retning. Han glæder sig til at komme på arbejde igen. Hurra, for sjov teambuilding.