Savner mit London

På et eller andet tidspunkt, så kan vi komme ud og rejse igen. Vi kan ikke helt sige, hvornår det bliver. Men det er sikkert, at det vil ske. Vi elsker at rejse. Og der går næsten ikke en måned, hvor vi ikke tager på en smuttur til en eller anden storby. Vi var heldige at komme hjem fra en rejse, lige inden Coronakrisen brød ud her i Europa for alvor. Vi havde fundet billige flybilletter til London og havde selv fundet logi. Det var en forlænget weekend, og det var vidunderligt. Også selv om vejret derovre ikke helt var i vores favør.

Så kom krisen

Kun ganske få dage efter, at vi var kommet hjem, brød krisen ud, og vi var virkeligt taknemlige for, at vi ikke var blevet ramt. Tænk engang at være strandet i en lufthavn i London. Jeg hørte om nogle mennesker, der havde gjort det samme som os bare få dage senere. De havde måttet overleve i en lufthavn i flere døgn, fordi der var ikke nogen fly, som kunne bringe dem hjem. Det må være forfærdeligt at skulle leve i en lufthavn. At skulle sove på hårde bænke eller finde et dyrt hotelværelse tæt på lufthavnen, mens man venter på, at der vil dukke et fly op, der kan bringe en hjem. Eller: At skulle betale i dyre domme for en kop dårlig kaffe, mens man opholder sig i afgangshallen. Og værst: Være angst for, at man er blevet smittet. Det kan selv ikke en billig tur til London opveje.

Taknemmelige er vi da

Ja, som sagt, vi er taknemlige for, at vi nåede at komme hjem. Og vi er naturligvis ikke indstillet på at rejse ud i verden igen, førend der er kommet styr på tingene: Når hospitals- og sundhedssystemerne fungerer. Når vi som almindelige mennesker, har lært at passe på ikke at sprede eventuel smitte. Men det lærer vi. Og på et tidspunkt, så kommer vi ud at rejse igen.

Indtil det vil ske, har vi besluttet os for konstant at lede efter forskellige, billige rejser til forskellige steder i Europa. Vi har lavet en liste med steder, hvor vi gerne vil hen. Vi tjekker derfor de rejser, vi finder og vægter dem op mod sandsynligheden for, at det er ok at rejse. Samtidigt bruger vi tiden til at læse mere om de forskellige steder. Det er lærerigt. Jeg vidste fx ikke, at grækerne lader, som om de spytter efter en, når de giver én en kompliment. Det skal vist nok fortolkes som et ønske om den person bliver beskyttet. Sjovt. I disse Corona-tider med et spyttende folkefærd.

Trivia-viden

Jeg vidste heller ikke, at Europas 3 aktive vulkaner ligger i Italien. Irrelevante oplysninger. Ja, men det er også lidt sjovt at opdage den slags fakta. Og det er jo altid godt at have sådan nogle fakta med sig. Især hvis man skal til fest, og skal konversere let med sin borddame.

Så ja, vi spilder ikke, tiden her. Vi læser om alle de steder, vi gerne vil hen. Og når tiden kommer, og prisen på de billige rejser, vi finder, er rigtig, så slår vi til. Inspiration til destinationer er der nok af – her for eksempel.