Låsesmed

Forleden sad jeg og rodede med nogle tal for kriminaliteten under Corona-krisen. Det er jo overraskende, hvor meget antallet af indbrud i København er faldet. Det viser sig, at i nogle politikredse er indbrud i private hjem faldet til en tredjedel af, hvad det var før krisen. Det må jeg ærligt talt sige, at det er jeg som låsesmed i København ikke glad for. En stor del af mine jobs er jo netop at skifte låse for folk, der har haft indbrud. Det betyder, at jeg får færre opgaver af den slags. Det er ikke så godt. For mig altså. Det er naturligvis godt, at folk ikke oplever indbrud. Sådan skal det være. Det er jo en grim oplevelse at få.

Ingen tyve lige nu

Hvorfor indbruddene er faldet i antal, siger vel sig selv: Når man holder sig hjemme, så er det ikke så fristende for indbrudstyvene at besøge én.

Men fordi jeg kan se frem til nedgang af den type opgaver, så tænker jeg, at jeg må se at finde på en smart måde at holde min forretning i gang. Hvordan? Skal jeg sende et nyhedsbrev ud til mine nuværende kunder om, at jeg tilbyder et sikkerhedstjek med stor rabat? Måske kan det dække nogle af de tab, jeg vil få ind. Måske skal jeg lave en side på mit site, hvor jeg viser, hvilke nøgler der er godkendt som sikkerhedsnøgler. Måske lave noget samarbejde med et forsikringsselskab? Der sker jo også indbrud i virksomheder. De har da også tyveriforsikringer. Jeg har faktisk ikke kunnet finde tal for antallet af indbrud i virksomheder. Måske er det nogenlunde stabilt. Så kan det være, at mit tab i den nærmeste fremtid ikke bliver så stort som jeg først forudså.

Opsøgende arbejde?

Måske skulle jeg lave noget opsøgende arbejde til virksomheder. Om at de skal sørge for at få et sikkerhedstjek, inden tyvene kommer. Der er jo færre ansatte i deres virksomheder, efter at de er blevet sendt hjem på hjemmearbejde.
Heldigvis, så sker der jo stadig det, at folk er glemsomme. De glemmer stadig deres nøgler, når de skal ud for at handle eller lufte hunden. Så den del er sikker. Er det en god idé at lave en ekstra side om, hvor længe det vil tage, inden jeg kommer og lukker dem ind i deres lejlighed fra det tidspunkt, hvor jeg får besked fra dem? Det kunne da godt være.

Mens jeg venter

Er der noget værre end at skulle vente på ubestemt tid? Hvis jeg nu kan fortælle dem, at de skal regne med, at der går, en halv time inden jeg kan være hos dem, så ved folk, der henvender sig, hvad de kan forvente – og udnytte den tid til noget andet i stedet for at stå og blomstre ved deres hoveddør. Nå ja – jeg har jo altså også døgnvagt. Det, tror jeg, vil blive værdsat. Og jeg har ikke set, at nogle af mine konkurrenter har gjort noget lignende. Ja, jeg skal være foran mine konkurrenter. Så det er et projekt, jeg vil tage fat på. Jeg skal lige regne på det. Jeg har jo min kalender og kan se, hvor lang tid, jeg gennemsnitligt bruger på at komme frem til mine kunder.