Kurser i Lean

Tiden flyver. Ja, den gør. Jeg fatter ikke, at det allerede er et år, siden jeg fik et af de her Lean kurser online af min arbejdsgiver. Det var online. Det var et introduktionskursus til selve Lean filosofien. Jeg fik det, fordi jeg havde sagt, at jeg gerne ville deltage i den omstilling, som han ønskede sin virksomhed, skulle ind i.

Blev glad

Han blev oprigtigt glad, da han mødte positivitet overfor hans tanker. Og rigtigt nok. De fleste her i virksomheden var lidt negativt indstillet. Forandring skræmmer åbenbart. Det er måske forståeligt, når man tænker på, at vi mennesker i virkeligheden er store dyr, der kan lide at have en fast rutine.
Men jeg har altid været nysgerrig. Og aldrig bange for at prøve noget nyt. Om det har været, at jeg skulle lære at danse tango eller skulle deltage i et kursus med de bedste Lean konsulenter, er ligegyldigt. Min nysgerrighed har altid vundet over angsten for forandring.

Var med tidligere

Jeg deltog i kurset dengang for et år siden. Fik en masse gode idéer og blev en del af den lille gruppe, som min chef etablerede med hensigt på at få omstillet virksomheden. Jeg har arbejdet med Lean lige siden. Nogle af mine kollegaer har set skævt til mig, men de har forstået nu, at jeg ikke har været ude på at få dem skrællet væk fra min karriere. De har indset, at jeg ikke kan skrælle dem væk. De ved, at jeg ikke har save på albuerne. Og den tillid de viser mig, er jeg faktisk stolt af. Så i går, da jeg så, at der er et nyt Lean kursus, som jeg tror, vil gavne os, bad jeg min chef om at overveje, om virksomheden kan finansiere det for mig. Jeg vil jo gerne videre – både personligt og her i virksomheden. Jeg håber, at virksomheden har pengene, og vil give mig dem.