Briketter – Træbriketter

Briketter er sandsynligvis det brænde, der giver dig dig mest værdi for pengene overhovedet – og så er det nemt at fyre med træbriketter. Der er en lang række fordele med briketter fremfor almindeligt træ som brændsel:

  1. Briketter er klar til at fyre med, når du får dem leveret. De skal ikke tørre, de skal ikke kløves og de er nemme at opbevare
  2. Træbriketter efterlader meget lidt aske, og det gør rengøringen af din brændeovn nemmere
  3. Briketter af træ er fremragende til at fyre over med
  4. Briketter fås i flere forskellige typer, som vi forklarer dig om lidt
  5. Fyringsbriketter er miljøvenlige

Briketter til brændeovnen

Briketter fås i mange størrelser og former. Her er vist en enkelt type, der er meget almindelig – og det bedste og billigste sted at købe træbriketter er hos Ewers

Briketter

Det er især til brændeovne, at træbriketter er blevet meget populære, fordi de ikek sviner i nær samme grad som træbrænde gør det.

Briketter har høj brændværdi

En palle briketter modsvarer ca. 500 liter fyringsolie i brændværdi. Som regel kan en palle træbriketter købes for omkring 2.200 til 2.300 kroner inkl. levering, og det gør jo i dne grad briketter til et billigt alternativ til olie og til almindeligt træ.

Typer af træbriketter

Der er som nævnt en række forskellige slags af dette fremragende biobrændsel:

  • Almindelige træbriketter er fremstillet af savsmuld, der er presset sammen til klodser under meget højt tryk og uden brug af nogen andre bindemidler end det harpiks, der er naturligt i træet. Har en meget lav askerest på ca. 0,3%.
  • Bøgebriketter er fremstillet af rent bøgetræ, og det giver en meget lang glødetid – ofte dobbelt så lang som almindelige træ briketter. De dufter præcist som almindeligt bøgebrænde ved afbrænding.
  • Biosuper Stænger er fremstillet af 100% egetræ og brænder op til dobbelt så lang tid som de almindelige træbriketter. Biosuperstænger er en træbriket, som er presset langt hårdere end almindelige træbriketter. De er forsynet med et hul i midten, der hjælper til at udnytte røggasserne endnu bedre, og denne type briketter har den højeste brændeværdi af alle.

Pas på kvaliteten

Nogle af de billigste briketter fremstilles i østeuropa, og der har desværre været tilfælde, hvor der er benyttet forurenet træ til fremstillingen. Spørg din leverandør, hvor de kommer fra!

Ofte vil dårlige træbriketter smuldre nemt, sa du kan kontrollere dem ved at tage en enkelt i hånden og slå den mod noget hårdt. Hvis dne smuldrer, skal du ikke købe den type.

Pas også på at opbevare dem tørt. Hvis briketterne får fugt, svulmer de op og brænder meget dårligt.

Når det er sagt: Jeg har selv fyret med dme i mange år, og jeg har især været glad for dem af fabrikatet LOKA. De har altid været gode og giver masser af værdi i min brændeovn.

Har du selv erfaringer med træbriketter – gode eller dårlige – er du meget velkommen til at smide en kommentar herunder: