Indkøbsvogn til Bedste

Jeg har lige fået en mail fra min bedstemor. Ret overraskende. Jeg troede ikke, at hun ville bruge den moderne teknologi til den slags. Faktisk så var jeg ikke klar over, at hun ved, at man kan sende mails til flere mennesker på en gang. Men her må jeg sige, at hun overrasker mig – igen. Det gør hun gang på gang. Skal jeg være helt ærlig, så troede jeg, at hendes viden om og brug af internettet og den slags begrænsede sig til at gå på borger.dk og bruge NemID. Men det har så vist sig nu, at hun ved noget mere. God overraskelse. Det fortæller mig, at man kan lære helt nye ting. Selv i en høj alder. Altså vi taler 70+!

Indkøbsvogn på ønskelisten

I mailen skriver hun meget enkelt, at hun glæder sig til at se os alle sammen til sin fødselsdagsfest i næste måned, og at hun vedhæfter sin ønskeseddel. Ønskeseddel.docx.

Aha, hun kender også den finte. Nåda. Jeg åbner Ønskeseddel.docx og kan se, at hun ønsker sig lækkerier til kroppen, ganen og hovedet: Dyre håndcremer chokolade, vin og bøger. Hun elsker at læse. Der er en lang liste med titler på bøger. Det er mest biografier og historiske fortællinger. En bog er måske en god idé. Jeg ved intet om vin. Chokolade er for nemt.

Det er bare nemt med en indkøbsvogn

Længere nede på hendes seddel står der ”indkøbsvogn – smart med dimser til at komme op ad trapper med.” Ja, hun bor jo på 3. sal, og der er ikke elevator i hendes bygning. Desværre. Så jeg kan godt forstå, at hun ønsker sig en ny indkøbsvogn, som ikke er tung at trække op ad trapperne. Jeg printer sedlen ud og sætter en stjerne ud for ”indkøbsvogn – smart”. Jeg ringer op til mine søskende for at høre, om de har set hendes liste. Vil gerne koordinere med dem, at de ikke også giver hende indkøbsvogne.