Hvilket rustmiddel er bedst?

Det er meget pudsigt, hvordan vi sådan ligesom kan omdanne navne til begreber. Men sådan er vi mennesker. Et eksempel på, hvad jeg mener: De gamle Tupperware skåle, som mange husmødre brugte til at opbevare mad eller salat i for mange år siden. Her i landet har vi et ord, der betyder ’opbevaringsbeholder’. Det er ’Tupper’. Skal en husmor her i landet købe en opbevaringsbeholder, så vil hun derfor spørge efter en Tupper. Ordet – eller begrebet – er en direkte adoptering og forkortning af navnet Tupperware.

Tectyl synonymt med rustbeskyttelse

Et andet eksempel: Tectyl. Ordet bliver ofte brugt i stedet for det, som vi egentlig taler om – nemlig undervognsbehandling. Der er fx mange mennesker, der søger efter fx Tectyl undervognsbehandling i Odense, fordi de leder efter et sted, hvor de kan få deres bil undervognsbehandlet i Odense.
Tectyl er dog ikke en behandling. Tectyl er navnet på et middel, der er udviklet til at beskytte imod rust.

Der er dog en god grund til, at Tectyl ofte bliver brugt i stedet for ordet undervognsbehandling. Tectyl er nemlig et af de allerbedste midler, som man kan bruge til at undervognsbehandle en bil med. Så det er måske ikke så underligt alligevel. Tectyl er et meget kendt middel, og producenten af midlet er bestemt også på forkant med at udvikle produkter, der er mere miljøvenlig. Du kan faktisk få Tectyl til din bil, som er mere miljøvenlig end andre lignende produkter. Hvordan det? Sædvanligvis består midler til rustbeskyttelse af mange forskellige kemikalier og opløsningsmidler, som er skadelige for miljøet. Tectyl har et middel, som ikke indeholder de kemikalier eller opløsningsmidler. Det består mestendels af fedt! Fedt er som bekendt vandafvisende og derfor ret effektivt imod rust. Det er jo logik.

Miljøvenlig rustbeskyttelse

Den miljøvenlige Tectyl, der bruges til undervognsbehandlinger, er derfor mindre skadelig. Ikke kun fordi det ikke indeholder opløsningsmidler. Også fordi der skal bruges mindre af midlet. Og samtidigt så lugter det ikke. Det kan være en fordel – især for os, der har meget god lugtesans. Skal du have, din bil undervognsbehandlet snart, så vil jeg virkeligt anbefale, at du vælger at sende din bil til et servicecenter, som kan behandle den med den miljøvenlige udgave. Der vil ikke blive sprunget over, hvor gærdet er lavest, når behandlingen sker, bare fordi det sker med en miljøvenlig udgave. Alle hulrum og sprækker i undervognen vil naturligvis blive behandlet. Så du kan være sikker på, at det bliver gjort grundigt.

Sænker støjen

Der er dog også en anden fordel ved at anvende Tectyl til undervognsbehandlingen. Behandlingen kan nemlig også medvirke til, at støjniveauet i bilen sænkes. Og det er rart. Som fører af en bil, kan det være meget trættende, hvis der er meget støj i den. Vi vil jo også gerne lytte til et stykke musik eller en podcast, når vi kører lange strækninger. Selvfølgelig findes der andre udmærkede midler, der anvendes til rustbeskyttelse. Det er klart. Men der findes ikke midler, der er lige så gode som Tectyl. Så hvis du også vil gøre noget ekstra for miljøet, så skal du overveje Tectyl, næste gang du skal have bilen undervognsbehandlet.