Grøn emballage

I har tidligere hørt alt for mange gange om min mening om emballage. Men det lader til, at fødevareindustrien ikke lytter til mig. Derfor råber jeg op igen. Jeg er evigt træt af at købe mad og drikkevarer i emballage, der er umuligt at få åbnet. Tag nu min seneste erfaring: Jeg købte sådan en pakke med skivet pålæg. Den skulle indeholde flere forskellige, lækre skinker i skiver. Fedtfattige! Jeg købte den, fordi jeg tænkte, at det ville være lækkert at få en skive indarbejdet i min sandwich. Jeg laver selv mine sandwich, som jeg spiser til frokost. De består som regel af godt brød med masser af grønne blade og tomat og eventuelt noget skinke eller tun. Jeg elsker det. Og jeg er som regel god til at lave mine sandwich.

Hvorfor så svært?

Men skuffelsen over pakken med de lækre skiver skinke var stor, fordi jeg måtte bruge ualmindeligt meget vold for at åbne selve pakken. Det er mig meget imod at volde imod emballagen. Det giver mig en følelse af, at jeg gør ondt på pakkens indhold og dermed er nydelsen ved selve produktet, jeg har købt tabt. Giver det mening?

Måske ikke for fødevarefabrikanten, som har fremstillet den lækre pakke. Men for almindelige mennesker, tror jeg, at det giver mening. Man vil gerne passe på sig selv. Det bliver jo dagligt bedt om at gøre. Enten via føden, vi indtager eller via den motion, vi bør udføre. Men når man så gør noget, som er i linje, med det, som eksperterne siger, vi skal gøre, og det så viser sig, at man står og får en dårlig smag i munden, så er der noget galt. Kan I dog ikke sørge for, at emballagen er nem at åbne?
Det burde være så simpelt. Såre simpelt.

Miljøvenlig emballage er et must

De nye teknologier tilbyder jo, at det er muligt at lave miljøvenligt emballage som her: https://www.jakodan.dk/tema-emballage/miljovenlig-emballage.html der hverken skader miljøet eller mit humør. Så kan I ikke lige komme ind i kampen og gøre lidt ekstra for os forbrugere? Vi betaler jo gerne for det. Især når det handler om delikatesser og særlige produkter, som man ikke finder hver eneste dag. Eller i hvert eneste supermarked.

Det handler ikke altid kun om design. Jeg ved godt, at emballagens design spiller en stor rolle, men alligevel. Det er indholdet, man tænker på. Og om det er bæredygtigt som her. Når man går der i supermarkedet og kigger på de der kølediske med skiveskåret pålæg, så er det klart, at designet på emballagen spiller en rolle. Det kan jeg virkeligt godt forstå. Men der er altså grunde til, at jeg nogle gange vælger den pakke med et mindre, pænt design. Og de er: 1. Jeg hader at skulle kæmpe med at få lukket pakken op. 2. Indholdet skal være frisk. Er det ikke det, så svømmer det jo rundt i en eller anden klistret væske, som gør, at jeg bare kyler hele pakken i skraldespanden. Og det er ikke godt for miljøet. Jeg mister jo modet og gider simpelthen ikke at sortere affaldet. Og så er vi på det forkerte spor.