En billig låsemand

Vi skændtes tit. Det var ikke sjovt. Det var opslidende. Men nu er der fred her i huset. Jeg har smidt ham ud. Han er ikke min tid eller min kærlighed værd. Og et eller andet sted er jeg befriet, over at jeg endelig har fået taget mig sammen til at slå op med ham. Det er ikke nemt. Hverken for mig eller for ham. Vi taler sammen i ny og næ om, hvad det var, som gik galt. Jeg har fortalt ham, at jeg ikke kan holde til hans humørsvingninger. Jeg kan ikke holde til at komme hjem, og ikke vide, om han er glad eller nede i kulkælderen. Det har aldrig været muligt for mig at forudsige, om jeg ville komme hjem efter arbejde til et glad eller trist hjem. Og det kan min psyke bare ikke holde til. Jeg kan ikke. Det må han forstå.

Vil ikke forstå det

Han nægter bare at forstå det. Hans selvoptagethed og hans humørsvingninger er bare en naturlighed for ham. Men hvornår har han faktisk sidst spurgt mig om, hvordan jeg har det? Jeg kan ikke huske det. Måske dengang vi lige havde mødt hinanden for 4 år siden.

Han må forstå, at jeg ikke kan være hans mor. Han må forstå, at jeg er en kvinde, der kan og vil selv. Jeg vil ikke altid følge hans råd. Jeg vil lytte til dem, men måske ikke følge dem. Men det kan han ikke forstå. I sin selvoptagethed mener han bare, at det burde jeg da bare gøre.

Vil ikke aflevere nøglen

Sidst vi talte sammen, bad jeg ham om at give mig den nøgle, jeg havde givet ham tilbage til mig. Han kom med en lang og gennemskuelig forklaring om, at han ikke kan finde nøglen. Jeg ved, at det ikke er sandt. Jeg siger ikke, at han lyver. Jeg siger bare, at jeg ved, at han vælger ikke at kunne finde den.

Så jeg har fået fat i en billig låsesmed – endda på cykel! Det er ham her: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/. Han skal komme og skifte låsen i hoveddøren, så min eks ikke kan komme ind. Jeg ved nemlig, at han har været forbi, nogle gange, siden vi skiltes. Han har været her, når jeg har været på arbejde. Og det bryder jeg mig absolut ikke om. Tanken om, at han låser sig ind, når jeg ikke er i lejligheden, er grim. Endnu værre er det at tænke på, at jeg ved, at han faktisk kan finde på at slå nogle af mine ting i stykker.

Det er en låsesmed på Frederiksberg, som kommer i morgen og skifter låsene. Han var meget sød at tale med i telefonen om det. Jeg skulle jo forklare ham grunden til, at jeg vil have nye låse. Da han hørte, at det handler om, at min eks-kæreste ikke vil give mig min nøgle tilbage, fortalte han mig, at det er meget typisk. Han kunne se, at jeg ikke var glad for at sige det til ham og forsikrede mig om, at han ikke viderebringer det til nogen. Han skal bare have det med i sine noter.