Billig polering af vinduer

Vi er endelig ved at komme godt i gang igen efter den totale nedlukning. Det har været en sej omgang. Men her i maj måned, hvor vejret er godt og udsigten til, at vi igen må komme på almindeligt indkøb i storcentrene, ser vi positivt på tingene nu igen.
Jeg var ude at gå en lang tur sammen med min kæreste i søndags. Vi så faktisk, at flere handlende er ved at gøre klar til, at de må åbne deres forretninger igen. Det bliver dejligt at kunne gå en tur på hovedgaden og se på forretninger. Der var flere butiksejere, der var i fuld gang med at gøre rent i forretningerne. De har jo stået og samlet støv i mange uger. De var smilende og vinkede til os, når vi standsede for at se på de varer, de udstiller. Herligt.

Find en vinduespolerer

Vi så også en vinduespudser. Han var i gang med at vaske vinduerne i storcenteret. Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at der sikkert er mange butiksejere, der har søgt på Google: ”Vinduespudser”, fordi de simpelthen ikke selv har tid til at få gjort ruderne rene. De har vidst mere end travlt med at rengøre alle hylderne, diskene og spejlene. Det er faktisk kun fødevarebutikkerne, som kører videre i en fast rytme. Deres ansatte har godt nok været på overarbejde i de sidste uger, men de har jo slet ikke lukket. Så de har styr på, hvad de skal gøre for at holde sig til reglerne om hygiejne.

Markering af afstande

Men jeg kunne da se, at mange butiksejere også er i gang med at tegne pletter på gulvene. Sådan for at indikere, at kunderne skal holde afstand til hinanden. Nogle er mere opfindsomme end andre. På vejen hjem fra vores gåtur kom vi forbi storcenteret igen. Ham vinduespudseren var stadig i gang. Gad vide, om han har andre butikker, han skal gøre vinduerne rene hos, inden de åbner. Sikkert. Ellers ville han jo da ikke arbejde på en søndag. Logisk ikke? Vi gik hjem og fik lavet vores indkøbsliste til den kommende uge. Der kom flere ting på den, end der har været i flere uger: Tøj og sommersko. Ja, lysten til at forbruge er ved at komme tilbage. Lysten til at forkæle sig selv med nyt tøj og den slags er helt klart kommet tilbage til os.

Lokal vinduespudser i Valby

Lysten til at få gjort noget ved den dårlige samvittighed, der kalder på, at vi skal gøre rent her i hytten, kniber det, dog med at finde frem. Måske skulle vi også lige se at finde en vinduespudser her i Valby, som kan finde tid til at komme og få vores vinduer vasket? Det kunne da være skønt, hvis vi kan se ud af dem, nu hvor aftnerne bliver lysere og længere. Hvis vi tager os sammen, så kan vi sagtens få gjort rent i lejligheden på få timer. Det er bare meget sjovere at gå ture udenfor og se, at der er mennesker, der er glade – og at byen kommer til live igen.